ACTRIU


Olga Cercós. Narradora oral i actriu.  Des del 2001 treballo en activitats de dinamització lectora a biblioteques, llibreries i escoles. He treballat com a actriu sota la direcció d'Àlex Rigola, Mariana Yáñez, Helena Tornero, Marilia Samper, Quique Culebras i Xavier Giménez, entre d'altres.


Sobre els contes i la narració oral:

El 1998 vaig participar a la marató de Contes de l'Hospitalet, estava acabant magisteri i començant a estudiar teatre. Tenia clar que m'interessava el món educatiu però que no em veia a les aules fent de mestra.

El 2001 començo a treballar com a narradora oral a la Fundació Bertelsmann i des de llavors no deixo els contes i la lectura en veu alta.

Durant aquests anys he escrit i treballat contes propis a les sessions.
El 2016 em presento als Premis RECVLL de Blanes, obtinc el Primer premi Joan Petit de conte infantil.Notícia a DdGLVAjBlanes El conte l'edita la Fundació Joan Petit de Nens amb Càncer.

He publicat dos contes a la Revista de Girona i sis més, a la Revista La Torre Ferrera.

El 2018, l'Editorial El Cep i la Nansa em publica el conte ON ÉS LA MAMA? amb il·lustracions de la Mariona Cabassa. Ediciones Carambuco signa l'edició en castellà de ¿DÓNDE ESTÁ MAMÁ?
El 2021 publico "Qui farà riure a la princesa? Ed. El Cep i la Nansa, amb il·lustracions d'en Subi. (2a Edició). Es publica també en castellà per Carambuco.

Sobre la poesia:

El 2009 treballo com a actriu al muntatge A PAS DE FEDERICO GARCÍA LORCA del Centre Cultural La Mercè de Girona.

El 2011, L'Esther Suriñach, del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona, responsable de Llibres i Companyia, dona forma al projecte VINOTECA, a partir de la idea original de Miquel Martín Serra. Fusionem poesia i vi en dues activitats diferents que aquest 2018 encara estan de gira amb el celler Empordàlia. VINOTECA i PARAULA DE VI.

També en gira, aquest 2021, em trobareu recitant poesia en dues activitats que fem amb l'escriptor Miquel Martín Serra: Vinyoli Comentat, Abelló Comentada. El periodista Josep Pastells aquí parla de nosaltres.

Com a actriu de teatre:

"Et dono la meva paraula" direcció Glòria Cristina (Els Caputxins de Figueres, abril'18)
 "Diabòliques" direcció Mariana Yáñez (Festival INCANTI a Torino'16. Àtic22 del Tantarantana, desembre'13)
 "Primera Plana" Experiment teatral al festival de Temporada Alta, direcció de Marilia Samper i dramatúrgia de Daniela Feixas (La Planeta, octubre'13).
"No parlis amb estranys" direcció i dramatúrgia: Helena Tornero (sala petita Teatre Nacional de Catalunya'13).
"Llegendes de mar" espectacle literari musical amb David Granato i Joan Bosacoma.
"La devastació" de Gerard Prohias, dir. Quique Culebras (TMP'12)
"Sala d'espera: futur" d'Oliver Kluck, dir. C.Schmutz i Frithwin W-L (Tantarantana'11)
Concert-espectacle "Vull tornar-te a veure", direcció i dramatúrgia d'Helena Tornero, cantant Neus Mar amb Nito Figueras quartet (estrena set.'11).
LABCANAL: Argelès sur Mèr. Dir. Àlex Rigola. Mostra al festival Temporada Alta'11.
"Virgínia Woolf" (Bcn'11).


Com a presentadora:

En l'acte d'entrega de diferents premis literaris, entre ells, El setè cel de Salt. 2015, 2017 i 2018.
També en concerts benèfics a favor de la Creu Roja de Palafrugell, 2016 i 2017.

En la pantalla:

Reportera del programa de tv País en Ruta. Temporada 2017, deu programes. Emisió diferents cadenes locals de La Xarxa durant el 2017 i el 2018.

Actriu al videoclip de Rita Valero "Ausencias",  i als curts "Una escena de violencia" de Paco Ruiz, ESCAC'14, "Momento" de Carlota Pou. ESCAC'12. "Obedecer" de D.Andreu i D.Izquierdo. Papazaelrato prod. '12, “Diari de bicicleta” de Meri Collazos guanyador del concurs Miri senyor Alcalde'11.

Entrades populars